Reverse pant forklaret

‘Reverse pant’, også kendt som ‘Equity Release’, er en populær måde at bruge din vigtigste aktiv (dit hjem) til at frigøre nogle kontanter til andre formål. I en standard lån bruges din indtægt til at kvalificere sig til lånet. Banken vil gerne se, at du har tilstrækkelig likviditet fra dit job eller anden indtægtskilde for at foretage betalinger på lånet. Ved at sikre denne fremad lån på dit hus, har banken ekstra sikkerhed. Efter alt, hvis du holder op med at betale, kan de tage væk dit hus. Som årene går, Køb, vil du opbygge ‘equity’, som er forskellen mellem hvad dit hus er værd, og hvor meget du skylder på lån, som vil være at reducere som du afbetale hovedstol.
En omvendt lån, derimod kræver ingen beviser for indkomst, ingen kredit kontrol osv., du simpelthen nødt til at eje hjem du låne mod. Grunden til dette er, at rentebetalinger er ‘rullet op’ på den omvendte lån – i.e de er føjet til lånet, og ikke tilbagebetales. Over tid, selvfølgelig, begynder det at spise op din egenkapital, fordi som hver rentebetaling føjes til lånet, interesse begynder at blive opkrævet på de tidligere interesse for!
Populær hos ældre borgere, reverse pant er ofte opbygget på en sådan måde, at lånet kun bliver tilbagebetalingspligtige på død af hjem-ejer. Afhængigt af størrelsen af lån og nuværende markedsforhold, kan der faktisk være nogen egenkapital, når lånet er endelig tilbagebetalt, et spørgsmål kun af interesse for husejere, der foretrækker at efterlade noget til deres børn. Som med alle lån, være omhyggelig med ikke at standard på accessoriske afgifter, ejendomsskat, forsikring, priser osv., da disse kan alle føre til lånet er tilbagebetalt tidligt (afskærmet). Typisk, at banken vil have mulighed for indbygget i kontrakten til at øge din gæld ved at betale disse afgifter på dine vegne, bør du standard, og dette er ikke en mulighed, du vil have udøvet, som du vil derefter begynde at betale renter på disse afgifter for!
For at opsummere – reverse pant kan være nyttig, men behandler omhyggeligt – de kan have en brodden i halen. Holde øje med udestående beløb hver måned, kontra værdien af dit hjem for fred i sindet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.